A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №3
Хустської міської ради Закарпатської області

Наказ на харчування

Дата: 19.10.2023 08:50
Кількість переглядів: 39

 

ХУСТСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №3

ХУСТСЬКОЇ  МІСЬКОЇ  РАДИ

 

НАКАЗ

 

01.09.2023 р.                               м. Хуст                                        №_______

 

Про організацію гарячого харчування

учнів Хустського ліцею №3

в І семестрі 2023/2024 н.р.

 

   Відповідно до ст. 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Законів України «Про освіту» (ст. 56 «Державні гарантії здобувачам освіти»), «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства» (ст.5), керуючись Постановами Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих оздоровчих закладах», від 28.07.2021 № 786 «Про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»,  розпорядженням Кабінету Міністрів України №1008-р від 05.08.2020 р. «Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування», Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я від 25.09.2020 №2205, постанови Кабінету Міністрів України від 19.08.2022 року «Про внесення змін до розпорядження Кабінету міністрів України від 25.03.2020 року №338 і постанови кабінету міністрів України від 09.12.2020 року №1236», Указу Президента України «Про продовження воєнного стану в Україні» від 26.07.2023 р. №451/2023, на виконання рішення виконавчого комітету Хустської міської ради від 27.01.2023 р. №14 «Про харчування дітей у закладах загальної середньої освіти Хустської міської територіальної громади у 2023 р.», дією норми п.10, ст.7 Закону України «Про забезпечення прав і свободи внутрішньо переміщених осіб» та наказу Управління освіти релігій та у справах національностей від 31.08.2023 р. №122 з метою сприяння збереженню здоров’я учнів Хустського ліцею №3, забезпечення дітей шкільного віку якісним, збалансованим та безпечним харчуванням, дотримання натуральних норм харчування дітей

НАКАЗУЮ:

  1. Призначити заступника директора з НВР Марію Штець відповідальною за організацію гарячого харчування для учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій.
  2. Заступнику директора з НВР  Марію Штець  забезпечити:

2.1. Одноразовий режим гарячого харчування школярів вартістю 25,00 грн. за 1 діто/день за 100% батьківську  оплату для учнів 1-4-х класів, які не належать до пільгових категорій.

2.2. Безоплатним одноразовим гарячим харчуванням учнів 1-11-х класів закладів загальної середньої, які належать до таких пільгових категорій:

а) дітям із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України ,,Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” (підставою для звільнення є довідка про призначення такої допомоги, видана органами соціального захисту населення);

б) сиротам та позбавленим батьківського піклування;

в) дітям, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС;

г) дітям із сімей учасників АТО/ООС, які загинули у ході бойових дій на Сході України, працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків та в інших випадках, передбачених чинним законодавством України;

д) дітям із сімей вимушених переселенців зі Сходу України та АР Крим;

е) дітям з особливими освітніми потребами та дітям з інвалідністю;

є) дітям із сімей учасників бойових дій (антитерористичної операції /ООС, т.п. - за умови пред’явлення посвідчення або довідки, що підтверджує даний статус);

ж) дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку у Службі у справах дітей, дітям, які не належать до вказаних вище категорій, але вкрай потребують безоплатного або пільгового харчування (на підставі рішення органу місцевого самоврядування);

з) дітям, які не належать до вказаних вище категорій, але вкрай потребують безоплатного харчування на підставі рішення органу місцевого самоврядування;

и) діти внутрішньо переміщених осіб та постраждалі внаслідок військових конфліктів (за наявності довідки пр взяття на облік внутрішньо переміщеної особи).

2.3. Зменшення розміру батьківської плати на 50 відсотків для дітей 1-4-х класів із сімей, у яких виховується 3 і більше дітей (за умови пред’явлення відповідних підтверджувальних документів), при цьому нарівні з рідними дітьми враховуються падчерки та пасинки, які проживають у цій сім’ї, якщо вони не були враховані в сім’ї іншого з батьків, а також діти, на яких оформлена опіка у зв’язку зі смертю батьків, позбавлених їх батьківських прав, засудженим до позбавлення волі, включаючи час перебування під слідством або направленням на примусове лікування тощо.

2.4. Зібрати заяви-згоди батьків про потребу в харчуванні учнів початкової школи та учнів пільгових категорій (заяви-відмови, у випадку наявності таких).

2.5. Посилити контроль за асортиментом страв, виконанням норм харчування дітей згідно Постанов Кабінету Міністрів України від 24.01.2023 р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих оздоровчих закладах» та від 28.08.2021 р. №786 «Зміни, що вносяться до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку».

2.6. Вести контроль за якістю приготування їжі, обліком використання продуктів харчування, належним веденням необхідної документації з питань харчування у школі та дотриманням санітарно-гігієнічних вимог у їдальні, на харчоблоці, під час приготування страв та організації харчування учнів.

  

      2.7. Складати списки дітей пільгових категорій (виключно на підставі поданих

підтверджувальних документів) та забезпечити їх подання в управління освіти, релігій та у справах  національностей.

2.8.Здійснювати щоденний контроль за станом відвідування ліцею учнями 1-4 класів та дітьми пільгових категорій, які харчуються безкоштовно, з обов’язковим фіксуванням фактів відсутності дітей у класних журналах та відомостях про отримання ними обідів.

2.9.Відповідальність за щоденний з облік дітей, які користуються правом на безкоштовне харчування, покласти на відповідального за організацію харчування та класних керівників.

2.10. Розробити графік харчування учнів ліцею.

2.11. Широко висвітлювати зміст і результати роботи з питань якісного і безпечного харчування здобувачів освіти, профілактики харчових отруєнь у місцевих засобах масової інформації, на сайті управління освіти і науки, закладів освіти міста.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника директора з НВР Марію Штець.

 

 

В.о. директора ліцею                                          Валерія Тесличко

Заступник дироктора з НВР                                Марія Штець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора